VGS

Deze onderwerpen brengen soms ingrijpende keuzes met zich mee. Hoe geef je vorm aan de rol van man en vrouw in de Bijbelse zin? Wat is een Bijbelse benadering van huwelijk en gezin? Hoe begeleid je jongeren in hun keuzes omtrent relaties? Wat doe je wanneer een leerling homoseksuele gevoelens ervaart? Hoewel er over sommige van deze onderwerpen waardevolle Bijbelse boeken beschikbaar zijn, horen wij de stichting Bijbels Beraad M/V en KOC vaak dat er behoefte blijft aan toegankelijke informatie, zeker voor jongeren en hun docenten en onderwijzers.

Boekenserie Scheppingsorde m/v Vandaag

Het is van groot belang dat zowel leerlingen als onderwijzers en docenten leren om ook over bovengenoemde onderwerpen gefundeerd Bijbels te denken. Daarom hebben Bijbels Beraad M/V en KOC het initiatief genomen om een serie handzame boekjes uit te geven, onder de naam: Scheppingsorde m/v Vandaag.

Meeleesgroep

Elk deel van de serie wordt geschreven door een auteur in nauwe samenspraak met een meeleesgroep van vier predikanten uit verschillende kerkverbanden: Ds. D. Breure (PKN), ds. J.M.D. de Heer (GG), ds. M. van Reenen (HHK) en ds. O.M. van der Tang (GGiN).

Deel 1: Man/vrouw door dr. M. Klaassen

Het eerste deel is geschreven door dr. M. Klaassen en gaat over de Bijbelse positie en rol van man en vrouw—het fundament van vele wezenlijke vragen.

Volgende delen

We zijn tevens verheugd om aan te kondigen dat de volgende boekjes in deze serie zullen gaan over relatievorming en het huwelijk. Deze hopen respectievelijk in het voorjaar en najaar van 2025 te verschijnen.

Bestellen voor uw school

De boekjes behandelen veelgestelde, belangrijke vragen op een toegankelijke manier, met een duidelijke Bijbelse basis. Ze zijn verkrijgbaar voor de zeer lage prijs van € 1,95 per stuk (plus verzendkosten) wanneer u ze als school bestelt voor uw docenten of leerlingen. We zijn voornemens jaarlijks 1-2 delen te laten verschijnen. U kunt per deel besluiten om deze wel of niet af te nemen.

Meer informatie over de serie vindt u in onderstaande flyer. Tevens kunt u via deze link een digitaal exemplaar van het eerste deel downloaden om de inhoud te beoordelen.

We hopen van harte dat deze boekjes van waarde zullen zijn binnen het onderwijs en dat de Heere dit initiatief wil zegenen tot opbouw van onze jongeren en voor onze onderwijsgevenden. Hij beware ons bij de eenvoud en waarheid van Zijn Woord!

Namens Bijbels Beraad M/V,
Laurens van der Tang

Namens KOC,
Arno Bronkhorst